Waarom een massage goed voor je is?

Geregeld krijg ik vrouwen op leeftijd in mijn praktijk, die nog nooit een massage hebben mogen ervaren.

Dan ben ik aan de ene kant vereerd dat ik de eerste mag zijn. Aan de andere kant een groot gemis, dat ze zichzelf nooit eerder die zelfzorg hebben gegund.

Waarom is een massage goed voor je? Hieronder enkele redenen op een rijtje

Fysieke voordelen van massage

Massage doet in de eerste plaats denken aan het loswerken van de spieren en kan zeker helpen bij het verminderen van spierspanning. Het verbetert de bloedsomloop en bevordert het herstel van blessures.

Door de manipulatie van spieren en weefsels worden knopen losgemaakt en de doorbloeding gestimuleerd, wat kan leiden tot een betere mobiliteit en minder pijn.

Stressvermindering

Een van de meest bekende voordelen van massage is stressvermindering. Regelmatige massagesessies kunnen helpen bij het verlagen van cortisolniveaus, het stresshormoon, en het bevorderen van diepe ontspanning. Dit kan op zijn beurt het risico op stressgerelateerde aandoeningen verminderen en een gevoel van algeheel welzijn bevorderen.

Emotionele en mentale welzijn

Wij mensen hebben aanraking nodig, en veel! Huid op huid contact boost ons geluksgevoel, doet oxytocine stijgen(liefdeshormoon) en ontspant het zenuwstelsel.

Naast het verminderen van stress, kan massage ook helpen bij het verminderen van angst en depressie, en het verbeteren van de stemming. Door de afgifte van endorfines en serotonine kan massage een gevoel van geluk en tevredenheid bevorderen. Bovendien kan het bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en verhoogde mentale helderheid.

Immuunsysteemondersteuning

Er is ook steeds meer bewijs dat massage het immuunsysteem kan ondersteunen. Door het stimuleren van de lymfestroom en het verbeteren van de circulatie, kan massage helpen bij het verwijderen van toxines uit het lichaam en het versterken van de immuunrespons.

Pijnverlichting

Voor mensen die lijden aan chronische pijn, kan massage een effectieve vorm van natuurlijke pijnverlichting zijn. Door het verminderen van spierspanning en het stimuleren van de afgifte van pijnstillende stoffen, kan massage helpen bij het verlichten van verschillende soorten pijn, waaronder hoofdpijn, rugpijn en artritis.

Verbeterde circulatie en ontgifting

Afvalstoffen hopen zich op in spieren, organen en bindweefsel. Een massage stimuleert het in circulatie brengen van die afvalstoffen, waardoor de nieren, darmen en lever de ontgifting beter kunnen doen. Door het bevorderen van een betere circulatie van bloed en lymfe, kan massage bijdragen aan een betere levering van voedingsstoffen en zuurstof aan de cellen, en het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

Versterking van de band tussen lichaam en geest

Ten slotte kan massage helpen bij het versterken van de band tussen lichaam en geest. Door bewust te worden van de sensaties in het lichaam tijdens een massage, kan je een laagje dieper zakken en meer inzicht ontwikkelen over jezelf en jouw behoeften.

Een massage iemand 🤩

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, pijnverlichting, stressvermindering of gewoon een moment van zelfzorg, massage is een waardevolle toevoeging aan je gezondheidsroutine.

Gun jij jezelf die welverdiende massage en me-time? Ervaar zelf de voordelen voor je lichaam en geest en boek een Prana boost Miniretreat in Stekene.

Het is mijn grootste plezier jou op mijn tafel te hebben voor een relax en zachte of stevige massage. Ik gebruik warme olie en zorg voor een betere doorstroming van je energie.
Ik hou er van jou te zien stralen!

Meer info over de Prana Boost Miniretreat?

Vorige
Vorige

Voordelen van een tongschraper

Volgende
Volgende

Glutenvrije Quinoa Kardemomkoekjes