Glutenvrije Zoete aardappel brownies
Meer vezels zorgen voor een tragere stijging van je bloedsuiker en een lagere piek.
Wil je een keer lekker snoepen, zorg er dan voor dat je vezels toevoegt en de hoeveelheid snelle suikers beperkt.
🍠 Zoete aardappel heeft een positieve invloed op de aiponectine levels, wat zeer belangrijk is voor het insulinemetabolisme en je bloedsuikerregulatie.
Glutenvrije Zoete aardappel brownies
Porties: 10
Prep time: 15 MinKooktijd: 25 MinTotaal: 40 Min
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel (ongeveer 400 g), geschild en in blokjes
- 3 eieren
- 100g amandelmeel
- 100g kokosmeel
- 6 flinke el cacaopoeder
- 5 el gesmolten kokosolie
- 5 el ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- eventueel extra stukjes pure chocolade en walnoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
- Stoom de zoete aardappelblokjes gaar. Giet af en laat ze een beetje afkoelen.
- Doe de gekookte zoete aardappel in een blender of keukenmachine. Voeg de eieren, amandelmeel, kokosmeel, cacaopoeder, gesmolten kokosolie, zoetmiddel, vanille-extract, bakpoeder en een snufje zout toe. Mix tot een glad beslag.
- Roer de gehakte pure chocolade en noten door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden steekt.
- Laat de brownies afkoelen in de vorm, voordat je ze in stukken snijdt.
- Geniet van deze heerlijke glutenvrije zoete aardappel brownies als een gezondere traktatie!