Sitting breaks - beweeg meer doorheen de dag

Een noodoplossing voor een zittende levensstijl

In onze moderne samenleving spenderen we vaak uren achter elkaar zittend - op het werk, tijdens het studeren of zelfs thuis. Dit langdurig zitten kan negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid, zoals stijve spieren, verminderde bloedcirculatie en een verhoogd risico op chronische aandoeningen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: sitting breaks.

Wat zijn sitting breaks?

Sitting breaks zijn korte pauzes die je neemt gedurende de dag om even weg te stappen van je zittende activiteiten en je lichaam te bewegen. Deze pauzes kunnen variëren van een paar minuten tot een kwartier en kunnen verschillende vormen aannemen, zoals stretchen, wandelen of eenvoudige oefeningen doen.

Hoe begin je eraan?

Het beginnen met het implementeren van sitting breaks in je dagelijkse routine is eenvoudig. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen:

  1. Plan je breaks: Kies momenten gedurende de dag waarop je een paar minuten kunt vrijmaken voor een sitting break. Liefst elk uur, of na elke langere periode van zitten.

  2. Stel herinneringen in: Gebruik een wekker, timer of app op je telefoon om je eraan te herinneren om een pauze te nemen. Dit kan helpen om consistent te blijven en je te motiveren om je sitting breaks niet over te slaan.

  3. Kies activiteiten die bij je passen: Kies activiteiten voor je sitting breaks die je leuk vindt en die passen bij je niveau van fitheid en mobiliteit. Dit kan variëren van eenvoudige stretchoefeningen tot een korte wandeling buiten. In de video hieronder geef ik je alvast enkele fijne oefeningen als inspiratie!

  4. Wees consistent: Probeer om consistent te zijn met het nemen van je sitting breaks, zelfs op drukke dagen. Zeker op drukke dagen! Door regelmatig je zittijd te onderbreken, verminder je opgebouwde spanning en stress. Dit kan op de lange termijn aanzienlijke voordelen opleveren voor je gezondheid en welzijn.

Dus waar wacht je nog op?

Bekijk deze video en gaan aan de slag!

Vorige
Vorige

Mango waterijsje

Volgende
Volgende

Glutenvrije Zoete aardappel brownies