Aardbeienjam met Chiazaad en Steranijs

Het is weer aardbeienseizoen, wat een heerlijkheid!

De beste zondagmiddagen zijn dan ook die, waarop de jam op een klein vuurtje staat te pruttelen en de kamer zich vult met heerlijke aroma's van zoet fruit en kruiden.

Jam maken is altijd leuk met de kinderen of kan snel tussendoor worden gedaan.

Op deze manier kun je allerlei gezonde dingen toevoegen en het suikergehalte van je confituur verlagen in vergelijking met die uit de supermarkt.

Steranijs of Illicium Verum, vormt een geweldige combinatie met de aardbeien. Het is een kruid met antivirale, antibacteriële en antischimmel eigenschappen en is goed om candida te bestrijden. Dat komt goed van pas wanneer je een grote batch jam potten wilt maken.

De chiazaadjes zorgen ervoor dat je een stevige jam krijgt en bevatten een aanzienlijke hoeveelheid omega 3-vetzuren, fosfor, calcium, kalium en mangaan. Ze komen uit Mexico en Guatemala, waar ze al sinds de tijd van de Azteken gebruikt worden. Superfood en super mooi; ze lijken op kleine dinosaurus-eieren!

Aardbeienconfituur (suikerarm) met steranijs

Aardbeienconfituur (suikerarm) met steranijs

Porties: 4-5 potten
De steranijs en aarbei blenden heerlijk samen qua smaak

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de gewassen aardbeien samen met de steranijs in een grote pan met een groot oppervlak op een laag vuur, zodat de jam gemakkelijk zijn overtollige vocht kan verliezen.
  2. Wanneer alles klaar is, kun je een stamper gebruiken om alles fijn te malen. Voeg de andere ingrediënten toe terwijl je roert en laat het op een laag vuur indikken.
  3. Gebruik schone potten om de hete jam in te doen en vul ze tot aan de rand. Sluit goed af en laat ze ondersteboven afkoelen voordat je ze in de koelkast of opslagruimte legt.
Maakte je dit recept?
Tag @energieklevenacademy op instagram and hashtag it #ELArecept

Tips

Wanneer je ze in de koelkast bewaart, kun je ze nog vele weken bewaren.

Als je ze in een opslagruimte wilt bewaren, zorg er dan voor dat je de potten goed hebt gekookt voordat je ze vult, zodat alle bacteriën gedood zijn.

Wil je alles leren over gezonde voeding en gezondheid?

Wees welkom in het In Balans Bootcamp, waar je ook toegang krijgt tot coaching en meer dan 60 heerlijke recepten en trainingsvideo’s (kracht en yoga).

Vorige
Vorige

Plant-based chocomousse

Volgende
Volgende

Vlierbloesempannenkoeken (glutenvrij)