Plant-based chocomousse
Gezonde voedselkeuzes worden gemaakt tijdens het winkelen, dus besloot ik geen koekjes meer te kopen.
Vooral het tussendoor eten van koolhydraatrijke snacks is een killer voor je energie en bloedsuikerbalans.
Maar uiteraard willen wij hier thuis wel eens genieten van een lekker dessert!
En wanneer je 3 jengelende kinderen aan je been hebt, dan is er geen ontkomen aan. Er moet iets zoets op tafel komen.
Een traditionele chocomousse is lekker, maar voor mezelf eerder een vergiftigd geschenk. Vooral door het een enorm zwaar gevoel dat het geeft achteraf.
Ik probeerde al vaker chocomousse met avocado, maar die had ik niet in huis…
Wanneer de nood het hoogst is, komen de meest creatieve ingevingen naar boven borrelen.
Voila, dit recept bedacht ik in onze geïmproviseerde keuken in Portugal.
Waarschijnlijk barst het internet van vergelijkbare recepten, maar ik heb alles zelf ontdekt 🙂
Zo mooi wanneer de chemie in de keuken perfect werkt!
Plantbased chocomousse
Ingrediënten
Instructies
- Doe de kikkererwten in een zeef boven een kom, zodat je al het vocht kunt opvangen. Zet de kikkererwten apart voor wat hummus of een groentestoofpotje later.
- Klop de aquafaba op zoals eiwitten.
- Als het wit en luchtig wordt, voeg dan de cacao en xylitol toe. Klop nog wat om de smaken te mengen.
- Voeg het dikke deel van de kokosmelk toe. Laat het waterige deel achter en gebruik het voor een soep of smoothie.
- Meng dit voorzichtig samen. Het moet mooi dik worden, maar luchtig als chocomousse.
- Proef en voeg indien nodig wat meer cacao of xylitol toe.
Zoals altijd heel benieuwd wat je er van vindt.
Wil je graag meer lekkere recepten om makkelijk af te vallen deze zomer?
Check hier mijn 10 favoriete Zomerse Koolhydraatarme recepten
Smakelijk!
Valérie