Knolselderlasagne met curry en tomaat
Knolselderlasagne, oh my goodness, hoe lekker en zo blij met deze spontane creatie. Mijn ondertussen befaamde tomatengroentensaus was hier hetgeen zorgde voor een heerlijke fusion van Oosterse en Italiaanse flavours! Een gerecht met een gekke twist, maar echt de moeite om uit te proberen.
Ik bereide de dag voordien al grote knolselderschijven voor door ze in te wrijven met een papje van olijfolie en zachte madrascurry, beetje zout en peper.
Dit ging in de oven gedurende 20’ terwijl ik andere groenten grilde.
Energiebesparen is tegenwoordig meer dan nodig. Dat maakt de motivatie voor mealprep eens zo groot. Slim plannen is de boodschap!
Wie mijn #eatyourveggieschallenge of coaching volgde, weet dat ik fan ben van maaltijdplanning en vooruit koken. Dat maakt het koken tijdens de week eens zo handig en zorgt ervoor dat je in een handomdraai een gezond en vers gerecht op tafel hebt staan.
Resultaat: blije buik én minder stress!
Knolselderlasagne met curry en tomaat
Ingrediënten
Instructies
- Vooraf maak je de tomatengroentensaus (1 van de heerlijke recepten uit mijn ebook). Je vindt het recept hier
- Snijd je de knolselder in schijven van 0,5 à 1cm dikke schijven.
- De rest hou je bij voor soep of om een knolseldersalade mee te maken.
- Wrijf de schijven in met een papje van olijfolie en de kruiden. Verdeel goed over beide kanten.
- Zet in een oven van 180°C gedurende ongeveer 20’. Halverwege draai je de schijven even om. Laat afkoelen en bewaar in de ijskast voor het moment dat je ze wilt gebruiken voor deze lasagne. Ze kunnen ook perfect dienst doen als toast of pizzabodem, very good very nice!
- De lasagne maak je door een in een ovenschotel 2 grote schijven te leggen, daarop 3-4 tomatenschijfjes en een beetje peterselie en een flinke eetlepel tomatengroentensaus en een scheutje haverroom.
- Herhaal dit nog eens en eindig met knolselder en een schijfje tomaat met daarover de feta verkruimeld en wat gemalen schapen- of vegan kaas.
- Zet 30’ in een voorverwarmde hete lucht oven op 200°C.
Notas
Je kan het ook makkelijker maken door de knolselderschijven te stomen. Je kan ze dan ongeveer 2 dagen bewaren in de ijskast. Zonder olie of specerijen bederven ze sneller.
Serveer met een fris slaatje van veldsla, postelein en geraspte wortel in een zachte dressing van olijfolie en citroensap.
Smakelijk!